den allsidige jakthunden.

Kleine Münsterländer – den allsidige jakthunden.

Klm er først og  fremst en jakthund. Den hører til i gruppe 7 under stående fuglehunder, men det er viktig å tenke over et par ting.

Klm jakter det du jakter, så fremt du ikke bruker den på jakt, da jakter den alt. Med dette mener jeg at en klm må brukes på jakt. Det er en rase med høyt aktivitetsbehov både fysisk og mentalt. Den er avlet for å jobbe (jakte) og er svært tilpasningsdyktig og lærevillig. Den lærer seg fort alle dine sterke og svake sider. Allsidigheten er münsterländerens sterke side. I hjemlandet brukes den som kortdriver på  klauvvilt, den skal stille  villsvin, grevling, rev og elg. Den skal stå på trykkende fugl og hare. Apportere alt den kan bære og markere det den ikke greier å bære. Den jobber godt i vann og fungerer utmerket på gåse– og andejakt. I tillegg skal den spore opp og, om nødvendig nedlegge skadeskutt vilt. Kort sagt, det du jakter – jakter münsterländeren.

Alt dette er det viktig å være klar over før man anskaffer seg en klm. Den er en ulv i fåreklær. De er ikke så yndige som de ser ut og går ikke av veien for å ta et nappetak med både rev og grevling (eller naboens katt).

Forutsatt at den blir brukt og får utløp for aktivitetsbehovet er det en fantastisk familiehund. De blir svært knyttet til eieren og familien og liker seg best ved sin eiers føtter. Det er denne kontakten som gjør at den er så samarbeidsvillig og at skogsfugljakten blir så givende. Münsterländeren har et middels stort søk og holder god kontakt i skogen, den er god på å nøste opp en tiurfot og har nok viltbegjær til å trykke på slik at tiuren ikke får løpt av gårde og fly opp der den vil.

Nyeste kommentarer

25.12 | 16:37

veldig søte