Sarek

A-Sarek

Sarek var fus i alt. I skrivende stund er han over 11 år, han er fortsatt med på jakt, selv om farten er litt mindre.

Sarek var vår første klm og første hund. Vi gjorde mye feil, men mye moro har det blitt lell. - en del grå hår også.
den første høsten på fjellet hadde jeg fått i råd av en del velmenende setter eiere om å sørge for at det ble skutt litt fugl for Sarek, - slik at han fikk opp jaktlysten. Jeg slapp han på fjellet ca 9 mnd gammel, mente jeg hadde bra dressur, og lot det stå til.
ganske snart fant vi en rype, det ble en fin stand, fin reis, skikkelig fin ettergang, godt skudd, og en bra apport! Lykke følelsen var enorm - jeg hadde nå en stående fuglehund.
Slik fortsatte det hele uka, jeg felte 12 ryper for Sarek, og bommet på det dobbelte, han apporterte som om han ikke hadde gjort annet. en jakthund var født. Ro i oppflukt burde være lett å dressere resten av året slik at alt var i boks til sesong 2.
Slik ble det ikke! Året etter fikk galskapen fritt spillerom, da hadde villdyret virkelig våknet, og testosteronet fløt fritt i årene. tjureis, full los i ettergang, jakt helt for seg selv, ga full f.... i hvor jeg var osv. hele høstferien gikk med til å kjefte på den forb.... fillebikkja.

Etterhvert fant vi utav det, men rolig i fugl ga jeg opp da han passerte 5, det var meningsløst å bruke så mye energi på den biten, når alt annet fungerte. Jeg ville kose meg på jakt uten å irritere meg over en hund som gikk etter i oppflukten. Men jeg bestemte meg også samtidig at neste hund skulle den biten på plass.
vi har veldig mange gode turer og situasjoner jeg og Sarek. Den som sitter fremst i hukommelsen hendte på skogsfugljakt for 3 år siden.
Vi hadde felt en årstiur og en voksen orrhane etter to fine fuglearbeid, vi spiste lunsj og sov en times tid. Når vi skulle jakte videre startet vi ved en plantefelt, med mye blåbær i bunnen. Sarek markerte tydelig at her var det fugl, med noen korte stander og startet på en fot. Vi fulgte på tvers gjennom plantefeltet og jeg skjønte at det sprang en fugl like foran oss, snart kom vi til enden. Der var det et skikkelig tett bekkefar, kom fuglen dit kom den til å beholde livet. Derfor skar jeg ut til siden og kom meg foran Sarek i terrenget. Jeg hørte at han nærmet seg og plutselig kom tiuren rett opp fra lyngen. Den hadde ikke hørt meg og ble klemt mellom meg og Sarek. Kraftige vingeslag førte den raskt mot tetta, men skuddet var bra. Jeg hørte at den deiset i bakken inne i tetta, og knakk hagla for å lade om. var den i live var det greit å ha to skudd igjen.
i det jeg knakk hagla går det opp en røy fra samme sted, jeg smeller sammen hagla følger på og trekker av - klikk! Tankene for i gjennom hodet og etterhvert fikk jeg summet meg og trekt av en gang til. Røya klappet sammen og datt i lyngen. Voksen tiur og røy er ikke hverdagskost.

Voksen tiur og røy på to skudd= lykke!

Nyeste kommentarer

25.12 | 16:37

veldig søte