Bergtuns Cleopatra

Cleopatra

Bergtuns Cleopatra - Cleo så dagens lys 5 april 2010.

Vi hadde lenge hatt planer om en ny hund, siden Sarek begynte å bli gammel. Vi hadde stått på venteliste på flere kull som hadde gått tomme. Da jeg hørte at Eva skulle ha et nytt kull på Senta, tok jeg kontakt sporenstreks. Senta var en hund etter mitt hjerte, fullt trøkk, jakter heller litt for mye enn litt for lite. Glad og positiv og mye liv. Vi ville gjerne ha en tispe, både for å prøve noe annet, men også for å ha mulighet til et kull hvis hunden var verdt å bruke i avl.

Vi var så heldige å få første valg på tispene, de var utrolig like og det var vanskelig å velge, men til slutt falt valget på Cleopatra. Ho var den mørkeste og livligste med hårfin margin.

Det ble raskt tydelig at Cleo hadde veldig høy jaktlyst og en ikke ubetydelig porsjon med viltbegjær. Dette gjorde at jeg jobbet mye med ro. Ro i kast, ro i skudd, ro før apport, ja ro før alt.
her er Cleo den første dagen i vårt hjem.

endelig !!!

etter å ha jobbet målbevisst mot å få Cleo jaktpremiert lykkes det på 2. forsøk 2. oktober😀. 1. milepæl på vei mot avlsgodkjenning er på plass. Cleo har enorm jaktlyst og den har økt på i hele høst. som dere kan se av prøvekritikkene er utfordringen at ho blir litt heit i fugl. ho har vist seg som en god viltfinner og er godt på fuglen i standen. Ho er meget intens i fugl og tar så og si aldri tomstand. jeg har desverre ikke fått felt fugl for ho i høst, men det er ingen hast. Ho kommer nok til å bli en bra jakthund etter hvert.

Nå gjenstår det bare 2 utstillinger igjen.
Lillestrøm 27/11-2011
very good bk
Øvrevoll 5/5-2012
very good bk

da var det formelle i orden for en avlsgodkjenning. 😀

i mai 2012 ble Cleo avlsgodkjent i henhold til avlsrådets a krav.

Nyeste kommentarer

25.12 | 16:37

veldig søte